De beste plekken om beveiligingscamera’s op te hangen

Met beveiligingscamera’s zorg je voor extra beveiliging in en rondom jouw huis en zorg je voor extra gemoedsrust. Het is dus niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een beveiligingscamera zoals de bekende Dahua Starlight camera’s. Toch kan het vinden van de juist plek om de camera’s op te hangen behoorlijk lastig zijn. De juiste plek maakt namelijk het verschil tussen het tegenhouden van inbrekers en ongewenste gasten en het verdwijnen van waardevolle spullen. Om de effectiviteit van jouw beveiligingscamera’s te vergroten zetten wij de beste plekken om beveiligingscamera’s op te hangen op een rijtje.

Zelf beveiligingscamera’s plaatsen

Camera’s werken natuurlijk alleen als ze goed gepositioneerd zijn. Je wilt dat de camera’s zoveel mogelijk in één keer dekken en een duidelijke opname maken van iedere inbreker. De meeste inbrekers komen via de voordeur binnen. Dit is namelijk het meest kwetsbare plekje van je huis. Daarom is het belangrijk om op dit gebied te focussen. Door een camera bij de hoofdingang van de woning te plaatsen worden deze dieven direct op heterdaad betrapt. Ook de achterdeur en/ of zijdeuren en de ramen van de woning zijn inbraakgevoelige plekken, dus het is verstandig om te overwegen om meerdere camera’s te plaatsen om iedere deuropening en ieder raam te beveiligen. Nog een punt waar je rekening mee dient te houden is de hoogte waarop de camera geplaatst wordt, buiten het bereik van inbrekers.

Kies de juiste beveiligingscamera

Door camera’s bij de verschillende deuropeningen en ramen te plaatsen wordt eigenlijk al het grootste deel van de inbraken voorkomen. Nu je de juiste plekken weet om camera’s op te hangen hoef je alleen nog maar een geschikte beveiligingscamera te vinden. Voor Dahua Starlight camera’s en andere camera’s kun je kijken op Webstore4. Hier vind je een groot aanbod aan verschillende camera’s, ieder met hun eigen voordelen.