Vormen aanbrengen met halfverharding

Halfverharding wordt steeds populairder onder particulieren, maar ook bedrijven en de agrarische sector. Dat is ook wel logisch als je nagaat dat je er vele kant mee op kunt. Het is namelijk erg geschikt voor verschillende terreinen en oppervlaktes. Daarnaast heeft halfverharding geen vast materiaalsoort, maar kan het uit verschillende materialen, als steentjes, zoals grauwacke, maar ook schelpjes en speciaal zand wordt gemaakt. Daardoor is er ook een mogelijkheid om te kiezen voor een kleur. Welke halfverharding past bij jou ligt aan een aantal voorwaarden. Zo kun je denken aan de oppervlakte van de weg of het pad en waarvoor het gebruik gaat worden. Zo kun je bij wandelaars of fietser steentjes leggen die weinig zorgen voor eventuele plassen en bij parkeerplaatsen voor auto’s is het weer verstandig dat de steentjes goed op zijn plek blijven liggen. 

Je eigen vorm leggen met halfverharding

Halfverharding kent veel mogelijkheden, als het gaat om het materiaal en kleuren. Maar halfverharding is ook ideaal voor het creëren van vormen. Je kunt namelijk de meest gekke vormen in je tuin of als pad in een park aanbrengen. De materialen zijn zo klein, dat je niet vast zit aan bepaalde vormen. Grauwacke is uitermate geschikt voor speeltuinen. In speeltuinen worden vaak paden aangelegd met ronde vormen. Met een halfverharding als grauwacke is dit makkelijk aan te leggen en het geeft ook een natuurlijk effect. Maar andere vormen van halfverharding kunnen gebogen paden aanleggen in bijvoorbeeld natuurgebieden, waarin niet alles recht is. De halfverharding is makkelijk aan te leggen door middel van een elektrisch emissieloos materieel. Er wordt wel altijd gekeken naar de conditie van de ondergrond en of deze misschien verwijderd moet worden. Het kan ook zijn dat er juist een extra laag moet worden aangebracht. 

De paden of wegen zijn vooral geschikt voor wandelaars, rolstoelgebruikers, maar ook fietsers. Gaat er veel zwaar verkeer overheen, dan is het verstandig om eens te kijken naar graustabiel halfverharding.