Hoe kan jouw tuinhek bijdragen aan de natuur?

Als je een mooi huis heb in een prachtige omgeving omringt door de bossen en de natuur, dan wil je natuurlijk wel dat het hek wat je plaatst ook bijdraagt aan de natuur. Hierdoor kun je niet alleen de dieren die daar in de natuur leven helpen, maar ook de vegetatie. Hieronder vertellen we je hoe jouw tuinhek kan bijdragen aan de natuur.

Openingen

Als er altijd veel dieren door je tuin heen lopen zoals egeltjes of andere kleine dieren die zich over de grond voortbewegen, dan kan het handig zijn om onderin bij het tuinhek wat kleine openingen te laten. Zo kunnen de diertjes gewoon door jouw tuin heen bewegen zonder dat ze vast komen te zitten.

Barrière

Het kan ook juist dienen als een effectieve barrière. Je kunt er namelijk planten in hebben staan die normaal gezien opgegeten worden door dieren of andere planten. Door ze met een hek te omringen is de kans een stuk kleiner dat deze planten opgegeten zullen worden. Mocht je op zoek zijn naar een tuinhek, kijk dan eens bij de tuinhekken van Hekkenwereld, het Hekwerk van Hekkenwereld is van hoogwaardige kwaliteit voor een mooie prijs.

Bijvriendelijk

Je kunt je hek ook bijvriendelijk maken, de bijen zijn namelijk steeds meer in gevaar en aangezien ze ontzettend veel bijdragen aan het houden van een goed functionerend milieu, kan het geen kwaad om ze een handje te helpen. Je kunt bloemen en planten langs het hek zetten, zodat de andere dieren vanaf de grond er moeilijk bij kunnen, maar de bijen er wel makkelijk naar toe kunnen vliegen.

Nesten

Als je een speciaal ontwerp hek hebt, dan kan het hek ook nog eens bijdragen aan een goede veilige plek waar vooral vogels hun nestje op kunnen maken. Hierdoor zijn ze veiliger omdat ze een stuk van de grond afstaan, waardoor andere dieren er moeilijker bij kunnen.

Als je een mooi huisje in de natuur hebt, dan wil je ook wel een tuinhek die daaraan kan bijdragen. Zo kun je kiezen voor een hek met openingen aan de onderkant, zodat de dieren nog wel door je tuin heen kunnen, maar er ook weer makkelijk uit kunnen. Het kan dienen als barrière voor speciale planten. Je kan er bloemen of planten tegenaan zetten speciaal voor de bijen of een speciaal ontworpen hek waar vogeltjes hun nesten op kunnen maken.