Maak je huis stijl en sfeervol met deze tips!

Ben jij al bekend met de term botanische interieur? Dat is namelijk de oplossing om gelijk een luxe en exotische sfeer te krijgen in huis. Boho interieur is ook een oplossing, alleen is die stijl meer gericht op een soort strand en beach style en heeft het meer een warme look.

Wat is een botanische interieur?

Het is goed om af te vragen wat dat precies is. Eigenlijk is het antwoord alleen maar planten, planten en nog eens planten. Je kan het ouderwets en modern aankleden. Denk bijvoorbeeld maar aan een luxe gietvloer en marmeren wand en dan van die prachtige grote planten erbij en stalen deuren. Dat ziet er heel luxe en modern uit en toch kan je het heel warm maken met planten, zodat het er stijl en sfeervol uit ziet.

Wat is een boho interieur?

Een boho interieur is een bohemien style dat ook wel Ibiza style wordt genoemd. Hier zijn vooral de kleuren bruin en wit in te vinden. Meestal ook wel zachte materialen zijn hier aanwezig zoals zachte kussens, gedroogde bloemen, rieten manden en rotan meubilair. Dit kan je zeker ook leuk aankleden met een plant alleen is dit bij het botanische interieur veel belangrijker. Het is ook leuk om zo’n boho jurk aan een kast te hangen als eyecatcher en een hoed aan de muur. Vooral ronde ontwerpen zijn veel terug te zien in het boho interieur. De stijl heeft een warme sfeer en look en feel, dus als je hier van houd, is deze stijl zeker aan te raden.

Welke stijl past bij mij?

Als je het echt niet weet, dan kun je gewoon kijken wat je leuk vind. Je hoeft geen specifieke stijl aan te houden. Je kan ook verschillende stijlen combineren zoals een beetje een industriële look en een beetje planten erbij, zodat het er ook nog botanisch eruit ziet.